Zakelijke rekening

rekening voor ondernemers

Wanneer jij je inschrijft bij de kamer van koophandel is het niet alleen handig om een boekhoudprogramma te gebruiken voor je onderneming, maar ook om een zakelijke rekening te openen. Wij hebben daarom een lijst met de beste zakelijke rekeningen op een rij gezet.  Zo kan je gemakkelijk de rekeningen met elkaar vergelijken.

Adv. e-Boekhouden
  • Goedkoopste pakket van NL

9,7

Rapportcijfer

Gratis

kosten per jaar
15 maanden Gratis Proberen

Zakelijke rekening openen

Het openen gaat erg eenvoudig. Zo kies je een geschikte bank uit ons overzicht, navigeert naar de website van de bank en opent een  account. Hoe dit verder in zijn werk gaat is geheel afhankelijk van de bank waarbij je een rekening wil openen. 

Kies je voor een traditionele of online bank?

Wanneer jij een zakelijke rekening wil openen is het goed om van te voren te bepalen of je kiest voor een traditionele bank (ABN Amro, Rabobank, ING) of juist voor een innovatieve en online bank (N26 of KNAB). Vaak zijn de kosten bij een traditionele bank veel hoger. Dit komt omdat deze banken ook moeten betalen voor de fysieke locaties en andere kosten. Zo is het openen van een rekening bij ABN Amro wel 117 euro per jaar. Bij N26 is dit geheel gratis. Wanneer je van plan bent om ook geld te pinnen of 1 bank te hebben voor prive en zakelijk, kan een traditionele bank weer aantrekkelijk zijn.

Beste zakelijke rekening

Hoewel het lastig is om de beste zakelijke rekening te kiezen, kunnen we wel met alle zekerheid een top 5 aan beste rekeningen geven. Zo is het ieder bedrijf helemaal verschillende en heeft ook zijn eigen wensen. Ook kan het zo zijn dat het ene bedrijf tientallen transacties per dag doet, terwijl een ander bedrijf er slechts een aantal in de maand hoeft te doen. Ook zijn er andere rekeningen voor ZZP’ers dan bedrijven in het MKB. Wanneer jij de beste zakelijke rekening voor je eigen bedrijf wil kiezen, is het dus goed om van te voren na te gaan wat voor bedrijf, hoeveel transacties je gaat doen en wat je verder belangrijk vindt. Denk aan een goede klantenservice of een fysieke locatie of waar juist alles online kan.

Zakelijke rekening vergelijken

Wij adviseren om de zakelijke rekeningen die worden aangeboden in Nederland met elkaar te vergelijken om zo een goede keuze te maken. Allereerst is het goed om te kijken naar de kosten die je betaalt. Dit is onder te verdelen in transactiekosten, interest en de kosten voor het openen van een rekening. 

Daarnaast is een goede klantenservice een must. Je wil immers goed geholpen worden als je vragen hebt over je account en ergens niet helemaal uitkomt. Ook is het goed dat een bank kan meegroeien met je bedrijf. Het kan zo zijn dat je op dit moment een beperkt aantal transacties hoeft te doen, maar dit in de toekomst meer is. Kies dan voor een bank waarbij je makkelijk kan switchen naar een andere rekening. 

Hoe beoordelen wij de banken?

Wij beoordelen de banken op een aantal punten bij het bekijken van een zakelijke rekening. Zo kunnen wij een top 5 aanbieden die volgens ons voldoet aan deze lijst en die voor elke ondernemer in Nederland geschikt is. Zo voldoen bovenstaande banken aan de eisen die wij stellen. Wij beoordelen de banken op:

Uiteraard nemen wij ook reviews van klanten mee die worden gegeven op trustpilot, google reviews en andere beoordelingssites. Ook analyseren we of je rood kan staan bij de banken en welke kosten dit met zich meebrengen. Zo kan het zomaar zo zijn dat je torenhoge kosten betaald. Wanneer je een ondernemer bent dat grote investeringen moet doen, is dit niet ideaal.

Goedkoopste zakelijke rekening

Veel ZZP’ers zijn op zoek naar de goedkoopste zakelijke rekening. Ze willen in het begin van hun ondernemerschap niet teveel geld uitgeven en kiezen daarom voor de goedkoopste optie. De vraag is alleen: Wat is de goedkoopste optie? En voldoet deze aan de eisen die wij stellen. N26 is een bank waarbij je gratis een account kan openen. Bij N26 betaal je daarnaast geen transactiekosten of andere kosten. Je krijgt bovendien een gratis Mastercard en ook een kosteloos Maestro card. N26 heeft wereldwijd wel 3,5 miljoen klanten. De bank richt zich uitsluitend op de mobiele gebruikers. Wel betaal je 0,1% cashback op Mastercard betalingen.

Naast N26 is KNAB een bank die wij adviseren voor een zakelijke rekening. Bij Knab krijg je de eerste 6 maanden 50% korting op je abonnement en kan je tot 1000 transacties per jaar gratis doen. Op dit moment krijg je bovendien 50 euro cadeau bij het overstappen van een andere bank naar KNAB. Veel ZZP’ers kiezen voor deze bank door de vele voordelen die het biedt ten opzichte van andere banken als ABN of ING.

Wanneer jij een zakelijke rekening wil openen is het goed om het te vergelijken met andere banken. Met behulp van de lijst waarop wij banken beoordelen kan jij als ondernemer een goede keuze maken van de zakelijke rekeningen.

Bronnen:

De informatie die op deze website te vinden is, is onder meer afkomstig van:

Beoordeel deze pagina