Wat is een IDIN verificatie?

Laatst bijgewerkt op: 22 mei 2021
Tom de Vries
Auteur:

Deze pagina is geschreven door Tom. Door zijn ervaring en kennis van het online boekhouden, wil hij graag andere ondernemers helpen met het kiezen van de beste boekhoudprogramma zzp.

Leestijd: 2 minuten

IDIN kan worden gebruikt om de identiteit van klanten, of andere gebruikers van jouw website, te kunnen controleren. Hier zal ik jullie uitleggen wat het precies is, waar je het kunt gebruiken en via welke implementatiepartner je IDIN het best kan laten implementeren. 

Wat is IDIN? 

IDIN is een systeem waarmee je makkelijk de werkelijke identiteit van personen op het internet, zoals bijvoorbeeld klanten van jouw webshop, kan verifiëren. Wanneer klanten een gewoon account aanmaken op jouw website, kan je niet met zekerheid zeggen wie er achter het profiel zit. Voor andere websites, zoals bijvoorbeeld online casino’s, is het ook belangrijk om te weten hoe oud de klant is. Via IDIN kan je op een veilige en betrouwbare manier klanten identificeren! IDIN is een systeem dat werd opgericht door verschillende banken. Aangezien banken steeds de juiste gegevens van hun klanten nodig hebben, vragen ze om de zoveel tijd om hun identiteit te bevestigen via hun paspoort. Vroeger gebeurde dit aan het loket, maar tegenwoordig kunnen klanten hun identiteitskaart in de pinautomaat laten controleren. Aangezien de bank op dat moment zeker is van de identiteit van de klant, kan de klant via zijn of haar bank-profiel nu ook een IDIN-verificatie laten uitvoeren. De klant zal op jouw website gewoon toestemming moeten geven om zijn identiteit te bevestigen via zijn IDIN-profiel. 

Waarvoor kan je een IDIN profiel gebruiken? 

IDIN kan geïntegreerd worden in allerlei online websites, webshops en zelfs voor overheidsdiensten. Zo kan je klanten voor ze bestellen, of voor ze zich inschrijven, vragen om hun identiteit te bevestigen. Eens ze toestemming hebben gegeven, kan jij via het IDIN-portaal zien wat de werkelijke identiteit van de klant is. Zo werkt bijvoorbeeld ook de Staatsloterij met IDIN. Om mee te doen met gokspelen, moet je namelijk de minimale leeftijd overschrijden. Het is dan ook belangrijk dat je je werkelijke leeftijd online kan aantonen. 

Via welke partij kan ik IDIN laten implementeren? 

Via payiban.nl kan je het IDIN systeem vlot laten integreren op jouw bestaande website. Ze zorgen ervoor dat je elk ondertekend contract vlot in jouw virtuele brievenbus ontvangt. Ze zorgen ervoor dat klanten geen gebruikersnaam of wachtwoord meer moeten gebruiken om in te loggen op jouw site. Dit is een extra klantenservice die consumenten zeker appreciëren! Daarnaast ben jij als verkoper zeker van de identiteit van jouw klanten! Hierdoor kan je potentiële problemen in de toekomst makkelijker vermijden of oplossen!

Beoordeel deze pagina
  • Geef een antwoord