Waar op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Laatst bijgewerkt op: 18 maart 2021
Tom de Vries
Auteur:

Deze pagina is geschreven door Tom. Door zijn ervaring en kennis van het online boekhouden, wil hij graag andere ondernemers helpen met het kiezen van de beste boekhoudprogramma zzp.

Leestijd: 1 minuut

Een boekhoudprogramma kiezen is voor veel ondernemers een lastige keuze. Er is weinig kennis over online boekhouden, er zijn enorm veel aanbieders op de markt en daarnaast zijn er enorm veel andere dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikt programma. Meeroverboekhouden heeft een overzicht van de belangrijke punten waar je op dient te letten op een rij gezet.


Vergelijken van de prijs


Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de prijs van een bepaald boekhoudprogramma. Zo zijn er veel aanbieders op de markt die jou 1 jaar of zelfs 15 maanden (e-boekhouden) gratis gebruik laten maken van hun diensten als je een startende ondernemer bent. Bovendien variëren de prijzen sterk van elkaar. Zo kan je 50 euro per maand betalen voor een pakket waarmee je tal van mogelijkheden hebt, maar kan je voor een ander boekhoudpakket die iets eenvoudiger is slechts 7,95 per maand betalen. Hierdoor is het goed om van te voren na te denken wat je allemaal verwacht te gaan doen met zo’n programma. ga je voor een eenvoudig pakket of voor een zeer uitgebreid pakket waarbij je financiële analyses gaat maken en van veel meer extra’s gebruik wil maken, zoals het registreren van uren.

Wat vind jij belangrijk?

Ook is het goed om te achterhalen wat jij belangrijk vindt waar een boekhoudprogramma aan moet voldoen.  Vind jij een goede klantenservice belangrijk en wil je graag snel geholpen worden met je vragen? Of vind je het belangrijk dat je een programma kan uitbreiden als je uiteindelijk meer omzet genereerd en automatisch ook meer facturen gaat versturen? Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je het meest complete pakket wil waarmee je offertes kan versturen, relaties kan beheren en gebruik kan maken van een scan & herken optie.


Lees reviews van de boekhoudprogramma’s


Vind je het alsnog lastig om een goede keuze te maken? Dan is het goed om reviews te lezen van verschillende boekhoudprogramma’s. Meeroverboekhouden heeft veel reviews geschreven over de meest populaire programma’s van Nederland. Hierdoor krijg je een goed beeld van de voor- en nadelen van een bepaald programma en heb je voor je het weet het pakket dat voldoet aan al je wensen. Zo heb je het beste boekhoudprogramma snel gevonden.

Heb jij vragen over een bepaald programma of wil je hulp bij het kiezen? Neem dan contact op via info@meeroverboekhouden.nl

Beoordeel deze pagina
  • Geef een antwoord