visma

logo van visma

Visma is een online boekhoudprogramma dat gericht is op ZZP’ers, starters en bedrijven in het MKB. Hierdoor is het boekhoudpakket zeer uitgebreid en kan je exact datgene kiezen wat jij nodig hebt voor het boekhouden. Zo heeft het als doel om het boekhouden zo eenvoudig mogelijk te maken. Hierdoor heeft het bedrijf ervoor gekozen om de administratieve processen te automatiseren. Zo wordt het met het boekhoudpakket gemakkelijk om BTW-aangifte te doen, bonnetjes in te scannen en financiële resultaten te rapporteren.

Gebruikersgemak

Visma is over het algemeen zeer gebruiksvriendelijk. Zo kan je in één oogopslag de inkoop- en verkoopfacturen zien en de huidige status van deze facturen in een dashboard waarbij je inloggegevens krijgt als je klant wordt. Daarnaast worden ook de kosten, opbrengsten en liquiditeitsprognose in kaart gebracht. Gegevens die inzicht geven in de huidige financiële status van een onderneming. Daarnaast is het versturen van facturen met Visma eAccouting zeer gemakkelijk. Zo is het mogelijk om het programma te koppelen aan je bankrekening. Hierdoor heb je zicht in wat er binnenkomt op de rekening.

Om Visma eAccouting beter te begrijpen zijn er verschillende video tutorials en trainingen beschikbaar. Echter, moet je hier wel zelf naar opzoek gaan. Waar andere boekhoudprogramma’s door middel van een rondleiding door het dashboard laten zien wat de mogelijkheden zijn van het programma, is dit bij Visma eAccouting niet het geval. Zonde, want hierdoor moeten ondernemers zelf uitzoeken hoe het programma werkt, wat veel tijd in beslag neemt.

Visma Boekhoudpakket overal en op elk apparaat te gebruiken

Het boekhoudpakket heeft veel extra functies die het boekhouden en factureren eenvoudiger maken. Zo kan er in the cloud gewerkt worden waardoor je overal in de wereld kan inloggen en gebruik kan maken van het programma. Het maakt hierbij niet uit of je gebruik maakt van een smartphone, tablet of computer. Visma is op elk apparaat gemakkelijk te gebruiken.

Gratis testen  proefabonnement van Visma

Uit onze Visma review blijkt dat het bedrijf, net als veel andere boekhoudprogramma’s, een gratis proefabonnement aan om het programma te testen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kom je erachter of het doen van  boekhouden en facturen eenvoudig is met Visma. Het proefabonnement is 30 dagen gratis te gebruiken. Het abonnement stopt automatisch. Je hoeft niet bang te zijn dat je contract stilzwijgend wordt verlengt.

Visma eAccouting factureren

Uit onze Visma eaccounting review blijkt dat je er software is waarmee je uitsluitend facturen kan versturen. Dit onderdeel wordt Visma eAccouting factureren genoemd. Hiermee kan je onbeperkt facturen maken en versturen, bonnetjes en facturen scannen en uploaden via een app en ook nog eens facturen printen. De kosten hiervan zijn 10 euro per maand.

eAccounting standaard

Als je graag wil boekhouden en factureren biedt het boekhoudprogramma het eAccouting standaard voor een bedrag van 18 euro per maand aan. Naast de facturatie mogelijkheden kan gebruik maken van de app, e-facturen ontvangen en verzenden en een koppeling maken met je bankrekening. Bovendien worden BTW aangiftes automatisch aangemaakt waardoor je slechts met één druk op de knop de aangiftes kan verzenden. Wel belangrijk om te weten dat 1 gebruiker het pakket kan gebruiken.

eAcconting Pro

Visma heeft voor bedrijven in het MKB en grote bedrijven een pro programma beschikbaar. Zo kunnen er diepgaande analyses worden gemaakt om beter inzicht te krijgen in de financiële gegevens van een bedrijf. Denk hierbij aan een uitgebreide resultatenrekening en het maken van periode vergelijkingen. Daarnaast kunnen er met eAccouting Pro budgetten worden opgesteld en vergelijkingen worden gemaakt met eerdere periodes. Met de extra modules als urenregistratie, financial overview en offertes & orders, heb je met de Pro versie een zeer uitgebreide boekhoudpakket. Visma eAccounting Pro kost 25 euro per maand.

1 jaar gratis voor starters

Voor starters is het zelfs mogelijk om 1 jaar lang gratis gebruik te maken van Visma eAccouting. Hierdoor kan je gratis boekhouden en factureren versturen. Het is wel noodzakelijk dat je kan aantonen dat je onderneming niet ouder is dan 3 maanden. Met het gratis programma krijg je het Visma eAccouting Standaard pakket.

Onze Visma ervaringen

Uit onze Visma review blijkt dat het een boekhoudpakket is dat zeker het overwegen waard is. Het is goedkoop en biedt veel opties die je het als ondernemer makkelijk maken.

Door de verschillende mogelijkheden die het programma biedt is de pro versie van Visma eAccounting een uitgebreid boekhoudprogramma. Het standaard pakket is wel beperkt doordat het slechts door 1 persoon te gebruiken is er geen uitgebreide analyses kunnen worden gemaakt. Door de interface is het boekhoudpakket gemakkelijk op verschillende apparaten te gebruiken. Nadeel van het programma is dat er extra kosten dienen te worden betaald voor de offertemodule. Over het algemeen biedt Eaccounting een goede software aan en krijgt daarom een 8,6.

Beoordeel deze pagina