Twinfield

header Twinfield

Twinfield is een online boekhoudprogramma dat onderdeel is van Wolters Kluwer Tax & Accounting. Wolters Kluwer is een bedrijf dat internationaal veel bekendheid heeft en naast Twinfield ook nog Allure (programma voor het automatiseren van Backoffice) en Basecone (Scan&herken programma) in zijn beheer heeft.

Twinfield boekhouden

Twinfield online is met hun online boekhoudpakket marktleider van Europa. Het bedrijf bestaat sinds 2001 en biedt aan ZZP’ers, starters, bedrijven uit het MKB en grote organisaties. Het programma is ontwikkelt door mensen werkzaam in de financiën en hierdoor kan je er vanuit gaan dat het programma alles aanbiedt wat jij nodig hebt.

Twinfield abonnementen

Het programma biedt drie abonnementen aan. Dit zijn ‘extra boekhouden’, ‘MKB boekhouden’ en ‘Compleet boekhouden’. De prijzen en mogelijkheden van deze abonnementen zullen per module worden benoemt.

Extra boekhouden

Extra boekhouden is de instapmodule van Twinfield. Deze module is vooral aantrekkelijk voor ZZP’ers en eenmanszaken. Met deze module kunnen er 5 administraties worden gekoppeld, kunnen er zelf in- en verkoopboekingen worden gemaakt en kan je genieten van veel automatiseringen. Denk aan het doen van belastingaangifte, betalingen en 22 analyses. Voorbeelden van analyses zijn: winst- en verliesrekeningen en het realtime volgen van financiële cijfers. Een nadeel van deze module is dat je niet gebruik kan maken van het facturatieprogramma. Bovendien betaal je voor dit abonnement 44 euro. Een bedrag dat aan de hoge kant is voor een instapmodule.

MKB boekhouden

MKB boekhouden is bedoelt voor bedrijven uit het MKB die iets meer vragen van een boekhoudpakket. Met dit abonnement kan je in tegenstelling tot de goedkopere module, wel offertes en facturen versturen. Daarnaast zijn er 38 standaard rapportages beschikbaar en kunnen her betalingsherinneringen worden gestuurd. Hierdoor is dit pakket completer en biedt het veel meer mogelijkheden voor ondernemers. Dit is echter ook terug te zien in de prijs die je per maand betaalt. De MKB module kost namelijk 61 euro per maand.

Compleet boekhouden

Voor bedrijven waarvoor de functionaliteiten van Mkb boekhouden nog niet genoeg is, is er het ‘compleet boekhouden’ pakket. Hiermee krijg je de beschikking over 48 automatische rapportages, kan je gebruik maken van urenregistratiesysteem, kan vreemde valuta toegevoegd (179 verschillende) en is er benchmark mogelijk binnen verschillende administraties van Twinfield. Compleet boekhouden is verkrijgbaar voor 91 euro per maand.

30 dagen gratis Twinfield

Voor mensen die graag eerst willen testen of Twinfield het online boekhoudprogramma is waarmee ze graag langere tijd willen werken, kan 30 dagen gratis Twinfield gebruiken. Hoewel dit bij veel andere boekhoudpakketten ook het geval is, krijg je met de gratis versie toegang tot alle functies. Hierdoor krijg je als ZZP’er, accountant of directeur van een bedrijf een goed inzicht in de voor- en nadelen van het pakket. Op de website  kan je dit proefabonnement aanvragen.

Twinfield app

Om de financiële gegeven van je bedrijf ook onderweg in de gaten te houden, heeft Twinfield een app ontwikkeld. Deze app is verkrijgbaar in het Nederlands. De app Twinfield samenwerken kan je afspraken die je met de klant hebt opgesteld vast zetten. Hierdoor komen automatisch deadlines en taken uit voort, waardoor de kans op een fout verkleint.

Voordelen van Twinfield

Het voordeel van Twinfield is dat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende rapportages, waardoor je een goed inzicht krijgt in de boekhouding. Daarnaast worden er door het programma 179 verschillende valuta’s herkent. Daarnaast biedt het boekhoudprogramma veel uitgebreide functionaliteiten aan. Denk hierbij aan een urenregistratiesysteem, projectmanagement administratie en kredietbeheer.

Nadelen van Twinfield

Een nadeel van het boekhoudpakket is de prijs. Het pakket is relatief duur vergeleken met andere boekhoudprogramma’s. Zo is het instap abonnement ‘extra boekhouden’ veel duurder dan andere instapmodellen (en zelfs dan uitgebreide modules van concurrenten) en hiermee heb je niet eens de mogelijkheid om facturen te sturen. Daarnaast wordt het programma door sommige mensen ervaren als traag. Hierdoor kunnen er veel ergernissen ontstaan tijdens het boekhouden.

Twinfield is een online boekhoudprogramma met veel uitgebreide functionaliteiten en rapportages. Echter is de prijs van Twinfield wel hoger dan de concurrentie en kan er met het dure instapmodel geen facturen worden gemaakt. Mede hierdoor en de traagheid van het programma krijgt Twinfield het cijfer 8.4.

Beoordeel deze pagina