Rompslomp

logo Romslomp

In deze review zal er meer informatie worden gegeven aan Rompslomp, de voor- en nadelen worden besproken en onze eigen ervaring met het boekhoudprogramma worden verteld.  De oprichters hebben het boekhoudpakket ooit opgericht omdat ze niet tevreden waren over de gebruiksvriendelijkheid van de huidige boekhoudpakketten in de markt.  Dit was al langere tijd geleden en sindsdien zijn er veel concurrenten bijgekomen op de markt. Toch is het boekhoudprogramma vergeleken met de concurrentie erg gebruiksvriendelijk en makkelijk te begrijpen voor ZZP´ers, freelancer en eenmanszaken die weinig verstand van boekhouden. Het programma is overzichtelijk en je krijgt een rondleiding bij start om je wegwijs te maken in het dashboard van Rompslomp.

In de cloud

Het boekhouden van gaat geheel in the cloud en dit brengt veel voordelen met zich mee. Zo kan je op je telefoon, tablet en computer boekhouden en ben je niet beperkt door landsgrenzen.

Rompslomp 30 dagen gratis voor starters

Net als veel andere boekhoudpakketten biedt Rompslomp de mogelijkheid om 30 dagen het pakket te testen. Hierdoor krijg je een goed inzicht in wat het pakket je kan bieden. Binnen deze gratis versie kan je onbeperkt facturen en offertes maken en kan je eigen logo en huisstijl toevoegen. Hierdoor zien je offertes en facturen er professioneel uit.

Rompslomp plus

Rompslomp biedt twee pakketten aan, namelijk plus en pro versie. Met de plus versie kan je alles wat je ook met de gratis versie kan (onbeperkt facturen en offertes versturen) en daarnaast kan je ook uitgaven boeken en facturen mailen naar een klant of leverancier. Met de plus versie kan je gebruik maken van het urenregistratiesysteem om gemakkelijk uren bij te houden.  Veel basisfunctionaliteiten die je nodig hebt, biedt de pro versie aan. Vergeleken met de andere boekhoudpakketten is het wel vrij simpel. Zo is er geen optie tot scan en herken of mail en herken, wat bij veel andere boekhoudpakketten wel mogelijk is. Ook is er geen telefonische ondersteuning als je vragen hebt over het dashboard en kan je het programma niet koppelen aan je bank.

Pro versie

Met de pro versie kan je alles wat je ook met  het plus abonnement kan. Als extra biedt de pro versie een btw overzicht, kan je je balans inzien en ook gebruik maken van een winst- en verliesrekening. Ook met de pro versie heb je nog steeds geen mogelijkheid tot scan- en mail herken, het koppelen van je bank en kan je geen elektronische BTW aangiftes doen. Wel kan je klanten met IDEAL laten betalen.

Prijs van Rompslomp

Het boekhoudpakket is vergeleken met andere boekhoudpakketten wel goedkoop. Zo is de plus versie al te gebruiken voor 5 euro per maand en is het voor starters en ZZP´ers een goed boekhoudprogramma om te gebruiken. De pro versie biedt iets meer functionaliteiten en is verkrijgbaar voor een bedrag van 15 euro per maand.

Ervaringen

Bij het schrijven van onze Rompslomp review is het programma erg gebruiksvriendelijk voor mensen die weinig verstand hebben van boekhouden. En  wanneer het budget laag is, een zeer goede optie is. Voor de wat grotere  bedrijven die daarnaast ook meer functionaliteiten willen, zoals scan en herken en bankkoppeling, is Rompslomp minder geschikt. Door deze ervaringen met het programma krijgt Rompslomp het cijfer 8,7.

Beoordeel deze pagina