Boekhoudprogramma

Online boekhoudprogramma


Ben jij op zoek naar een online boekhoudprogramma? Door het aantal aanbieders kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Om het kiezen van een programma zo gemakkelijk mogelijk te maken is er door de specialisten van meeroverboekhouden.nl een overzicht gemaakt. Hierin wordt er gekeken naar de verschillende prijzen en functies van de pakketten. Zo heb je binnen enkele minuten het pakket dat voldoet aan al je wensen.

Boekhoudprogramma’s vergelijken

Waar let je op bij het kiezen van een boekhoudprogramma? Wat is je budget en wat voor functies wens je te hebben bij het boekhouden? Dit zijn allemaal vragen waar over na moet worden gedacht bij het maken van een keuze. Daarnaast is ook de service van een bedrijf belangrijk. Denk aan de mogelijkheid om online en offline te werken.

Bij goedkopere pakketten is vaak maximaal 1 gebruiker mogelijk, hierdoor kan een persoon via een andere locatie niet meekijken met de boekhouding. Dubbele boekhouding is bij bedrijven in het MKB en voor grote bedrijven verplicht. Daarom is het zeker aan te raden om een goede te kiezen.Zie hieronder de beste boekhoudprogramma van 2021:

 

1.E-boekhouden

E-boekhouden is wat ons betreft het beste online boekhoudprogramma van 2021. Het online boekhouden en versturen van facturen is gemakkelijk. Klantenservice uitstekend.  15 maanden geheel gratis voor starters.\

Prijs vanaf 7,95 euro p.m

 • 15 maanden gratis voor starters
 • Beste boekhoudprogramma 2021
E-boekhouden

2.Silvasoft
Silvasoft is het meest gebruikte programma van Nederland. Het is zeer eenvoudig te gebruiken. Je kan aanvinken welke modules je wil. Geen onnodige kosten. 30 dagen gratis uitproberen.

Prijs vanaf: 9,95 euro p.m

 • 30 dagen proefperiode
 • Aanvinken welke uitbreiding je wil
Silvasoft

3.Informer

Informer is een pakket dat zeer uitgebreid is. Zo maakt het gebruik van robotic accounting, hierdoor gaat het boekhouden eenvoudig. Het boekhoudprogramma biedt een proefabonnement aan van 30 dagen.

Prijs vanaf: 10 euro p.m

 • 30 dagen proefperiode
 • Robotic Accounting
Informer

4.Visma eAccounting
Visma eAccouting is 1 jaar gratis voor starters. Zeer gebruiksvriendelijke software. Standaard versie redelijk beperkt is. De Pro versie kost echter maar 25 euro per maand. Hierdoor is al goedkoper dan andere boekhoudprogramma’s.

Prijs vanaf: 16 euro p.m

 • 1 jaar geheel kosteloos voor starters
 • Zeer gebruiksvriendelijk
Visma

5.Moneymonk
Moneymonk is een alles-in-1 programma dat gericht is op ZZP’ers en bedrijven uit het MKB. Het programma is overzichtelijk en werkt erg prettig. Ook kan je gebruik maken van een projectmanagementsysteem. De klantenservice is bovendien zeer goed.

Prijs vanaf: 10 euro p.m

 • Alles-in-1 programma
 • Uitstekende klantenservice
Moneymonk
6.Myfinance
Myfinance is een ideaal online boekhoudprogramma voor starters en ZZP’ers. Zo is het programma met 10 euro per maand goedkoop. Je kan kosteloos extra’s aan je abonnement toevoegen en is zeer gebruiksvriendelijk.

Prijs vanaf: 10 euro p.m

 • Kosteloos extra's toevoegen
 • Goedkoop
Myfinance

Online boekhouden

De meeste ondernemers krijgen al de kriebels als ze alleen al aan het boekhouden moeten denken. Het wordt als het meest vervelende taak van het ondernemerschap gezien. Met het vinden van een geschikt online boekhoudprogramma wordt het echter al een stuk eenvoudiger. Zo is er bij nagenoeg alle pakketten de mogelijkheid om met behulp van inloggegevens overal in de wereld je boekhouding te doen. Bovendien hoef je niet te werken met honderden verschillende mappen en dossiers. Alles is namelijk terug te vinden in één boekhoudprogramma.

 

Beste boekhoudprogramma

Heb jij een bedrijf met personeelsleden in dienst, dan behoor je tot het MKB. Aangezien het grootste deel van de bedrijven in het MKB zitten, zijn er veel programma’s hiervoor beschikbaar. Deze boekhoudprogramma’ss zijn  speciaal ingericht voor deze bedrijven. Bij veel programma´s kunnen minimaal 5 gebruikers gebruik maken van het online boekhoudprogramma en kunnen er onbeperkt aantal inkoopfacturen worden verstuurd.

Voor de grote bedrijven zijn er boekhoudprogramma´s waarbij er wel 10 mensen gebruik kunnen maken van de software. Daarnaast is er de mogelijkheid om onbeperkt inkoop- en verkoopfacturen te versturen en gebruik te maken van uitgebreide modules.

De grootte van je bedrijf is dus belangrijk bij de keuze voor een internet boekhoudsoftware. Waar enkele aanbieders enorm goed scoren voor starters, zijn andere programma´s meer geschikt voor bedrijven uit het MKB. Denk hierbij aan  scale-ups en bedrijven met +200 medewerkers. Bij Meeroverboekhouden worden de populairste online boekhoudprogramma´s vergeleken. Hierbij worden de  voor- en nadelen geanalyseerd. Hierdoor heb jij binnen enkele minuten de beste optie voor je bedrijf. Zo wordt er gekeken naar:

Functies

Prijs

Gebruiksvriendelijkheid

Wat is beste boekhoudprogramma?

Het is lastig om één boekhoudprogramma te benoemen tot het beste programma. Iedere ondernemer is namelijk verschillend en heeft zijn eigen wensen. Waar de ene ondernemer op zoek is naar zo’n goedkoop mogelijke pakket, is de ander juist op zoek naar een boekhoudsoftware die erg uitgebreid is en waar prijs weinig verschil maakt in het kiezen voor een abonnement. Onze specialisten hebben daarom met zorg een lijst samengesteld van bepaalde boekhoudprogramma’s. Zo krijg je een inzicht in de prijs  boekhoudprogramma vergelijkingsstool kan je zien wat qua prijs of qua mogelijkheden het beste boekhoudpakket is. Een aantal zeer goede boekhoudprogramma’s waarover wij reviews hebben geschreven zijn:

 

 1. E-boekhouden review
 2. Silvasoft review
 3. Informer review
 4. Visma eAccounting review
 5. Moneymonk review
 6. Myfinance review
 7. Exact review
 8. Twinfield
 9. Rompslomp
 10. Jortt

 

Beste boekhoudpogrammas voor de grootte van je bedrijf

Zoals hierboven is aangeven speelt de grootte van je bedrijf ook een belangrijke rol bij het kiezen van het beste boekhoudprogramma. ZZP’ers die slechts enkele facturen per maand verzenden hebben naar verwachting minder behoeften aan een uitgebreide financiële analyse of een winst- en verliesrekening. Voor Mkb’ers, die dagelijks tientallen facturen sturen en een goed inzicht willen hebben in de crediteuren en debiteuren, zijn dit wel belangrijke zaken.

 

Boekhoudprogramma ZZP

Doordat er heel veel boekhoudprogramma’s beschikbaar zijn, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Veel startende ondernemers doen vaak voor het eerst hun online boekhouding en weten niet waar ze allemaal op moeten letten.

Veel programma’s bieden verschillende pakketten aan. Boekhoudprogramma voor ZZP’ers, voor bedrijven uit het MKB of voor corporate bedrijven. Je kan je voorstellen dat een programma voor ZZP’er vaak minder uitgebreid zijn omdat je als ZZP’er niet wekelijkse analyses hoeft te doen. Zo’n ZZP boekhoudprogramma voor het verwerken en versturen van facturen is voor veel startende ondernemers al genoeg.

Eenmanszaken en ZZP’ers hoeven bovendien over het algemeen minder hun boekhouding te doen. Ook is er geen dubbele boekhouding verplicht voor eenmanszaken en ZZP’ers. Hierdoor kan er voor een eenvoudigere software worden gekozen. Zo bestaan er online boekhoudpakketten die speciaal ontworpen zijn voor deze groep ondernemers. Hierbij staat gebruikersgemak centraal. Bovendien zijn er minder extra functies beschikbaar. Wel betaal je bij deze pakketten vaak een vast bedrag per maand voor een x aantal facturen. Hierdoor kan het zijn dat je voor 150 facturen betaald, terwijl je er in de werkelijkheid slechts 40 verstuurd. Deze  zijn vaak wel voordeliger dan uitgebreidere pakketten.

ZZP boekhoudprogramma: wat kost het?

Veel ZZP’ers willen op eenvoudige manier hun online boekhouden doen en ook niet teveel betalen. Het beginnen van een bedrijf brengt namelijk al enorm veel kosten met zich mee. Gelukkig hoeft een boekhoudprogramma ZZP helemaal niet zo duur te zijn en kan je vanaf 5 euro per maand al klaar zijn. Over het algemeen betaal je voor een boekhoudsoftware voor ZZP’ers tussen de 7,95 en 15 euro per maand. Het vinden van beste boekhoudprogramma ZZP is hierdoor eenvoudig.

 

Voordelen van het kiezen van het beste online boekhoudprogramma?

Door een goed onderzoek te doen naar online boekhoudprogramma’s en deze ook met elkaar te vergelijken, kan je van veel voordelen genieten bij het online boekhouden, namelijk:

·         Je bespaart tijd. Je kiest het pakket dat het meest gebruiksvriendelijk is.

·         Je hebt inzicht in de financiële gegevens van je bedrijf.

·         Overal ter wereld boekhouden.

 

Bepaalde software uitproberen

Aangezien veel mensen het lastig vinden om een goede keuze, bieden veel bedrijven een proefabonnement aan. Dit is vooral bedoelt voor startende ondernemers die nog niet veel facturen versturen. Zo is het bij e-boekhouden mogelijk om 15 maanden gebruik te maken van hun gratis boekhoudprogramma. Bij Visma is het eerste jaar voor startende ondernemers kosteloos en kan je kijken of het online boekhouden hiermee gemakkelijker gaat.

Online of offline boekhoudprogramma?

Daarnaast dien je nog een keuze te maken tussen een online of offline pakket. Een online pakket biedt bedrijven veel voordelen. Met de online versie werk je in the cloud en heb je alleen internet nodig om gebruik te maken van de diensten. Voor bedrijven waarbij de werknemers soms thuiswerken of waarbij de werknemers vaak op zakenreis zijn, is een online pakket de beste keuze.  Werk jij samen met een externe boekhouder? Ook dan is een online programma de beste keuze. Hierdoor kunnen jullie tegelijkertijd inzicht krijgen in de gegevens.

Er zijn er ook nog andere voordelen aan het kiezen van een online boekhoudprogramma. Zo is een online programma veiliger doordat het moeilijker is te hacken. Dit komt doordat de servers zeer goed beveiligd zijn. Voor een offline pakket hoef je slechts een pc hacken, wat veel eenvoudiger is.

Ook is een online pakket goedkoper. Doordat de servers namelijk beveiligd zijn heb je geen extra virusscanner of back-up software nodig. Dit heb je wel nodig als je kiest voor een offline software.Zo biedt het online boekhouden biedt dus veel voordelen.

Overstappen naar ander boekhoudprogramma?

Ben jij niet helemaal tevreden over je boekhoudprogramma en wil je graag overstappen? Uiteraard moet er met het overstappen met veel dingen rekening worden gehouden. Zo moeten alle gegevens goed worden overgezet, zodat er later geen problemen komen. Denk bijvoorbeeld aan een jaarrekening. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen  die het overstappen gemakkelijk maken. De meest eenvoudige manier is het gebruik maken van een auditfile. Dit bestand, waarin alle gegevens staan, kan je bij ieder online boekhoudprogramma downloaden. De auditfile lever je aan bij het nieuwe programma. Dit bedrijf exporteert de gegevens. Hierdoor wordt alles goed overgedragen en kan je weer online boekhouden.

Hoe kies je een online boekhoudprogramma dat bij je past?

Welke programma je moet kiezen is geheel afhankelijk van je bedrijf. Ieder bedrijf is namelijk anders en jij kan als ondernemer andere behoeften hebben dan andere ondernemers. Ook de grootte van je bedrijf is hierbij belangrijk. Zo zijn er boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers, MKB’ers en grote bedrijven. Kies het pakket waarmee je zo efficiënt mogelijk kan boekhouden.

Wat kost een online boekhoudprogramma?

Dit is geheel afhankelijk van je wensen. Een uitgebreid boekhoudpakket is verkrijgbaar vanaf 7,95 per maand. Wil je extra functies en een uitgebreider pakket, dan kan de prijs oplopen tot ongeveer 100 euro per maand.

wat zijn de voordelen van een boekhoudprogramma?

Boekhoudsoftware brengt vele voordelen met zich mee. Zo ben je minder tijd kwijt voor de online boekhouding omdat je veel kan automatiseren. Denk aan een scan & herken functie voor het inboeken van bonnetjes of het bijhouden van de debiteuren en crediteuren.

heb ik een boekhouder nodig?

Door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma, heb je in principe geen boekhouder nodig. Met de hulp van de klantenservice van een bepaald programma en door video’s en tutorials van dit programma te lezen, kan je zelf de online boekhouding doen.

Deze pagina is geschreven door Tom. Door zijn ervaring en kennis van het online boekhouden, wil hij graag andere ondernemers helpen met het kiezen van de beste software.

Tom