Online boekhouden

Ben jij opzoek naar een online boekhoudprogramma? Door het aantal aanbieders van boekhoudprogramma’s kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Zo is het afhankelijk van de grootte van je onderneming welke boekhoudpakket het beste bij je past en ook wat voor extra functies je wil hebben.

Online boekhouden

De meeste ondernemers krijgen al de kriebels als ze alleen al aan het boekhouden moeten denken. Het wordt als het meest vervelende van het ondernemerschap ervaren. Met het vinden van een geschikt online boekhoudprogramma wordt het echter al een stuk eenvoudiger en bovendien ook leuker. Zo is er bij nagenoeg alle boekhoudpakketten de mogelijkheid om met behulp van inloggegevens overal in de wereld je boekhouding te doen. Bovendien hoef je niet meer te werken met honderden verschillende mappen en dossiers, het is allemaal terug te vinden in één programma.

Online Boekhoudprogramma’s vergelijken

Waar let je op bij het kiezen van een boekhoudprogramma? Wat is je budget en wat voor functies wens je te hebben bij het boekhouden? Dit zijn allemaal vragen waar over na moet worden gedacht bij het maken van een keuze. Daarnaast is ook de service van een bedrijf dat een boekhoudpakket aanbiedt en de mogelijkheid om online en offline te werken belangrijk bij het maken van de keuze. Bij goedkopere boekhoudprogramma’s is vaak maximaal 1 gebruiker mogelijk, hierdoor kan een persoon via een andere locatie niet meekijken met de boekhouding. Dubbele boekhouding is bij bedrijven in het MKB en voor grote bedrijven verplicht. Zeer populaire en goede boekhoudprogramma´s zijn:

Boekhouding voor eenmanszaken en ZZP’ers

Aangezien eenmanszaken en ZZP’ers over het algemeen minder boekhouding hoeven te doen en de wetgeving geen dubbele boekhouding verplicht stelt, kan er voor een eenvoudigere boekhoudsoftware worden gekozen. Zo bestaan er online boekhoudpakketten die speciaal ontworpen zijn voor eenmanszaken en ZZP’ers. Hierbij staat gebruikersgemak centraal en zijn er minder extra functies beschikbaar. Wel betaal je bij deze pakketten vaak een vast bedrag per maand voor een x aantal facturen. Hierdoor kan het zin dat je voor 150 facturen betaald terwijl je er in de werkelijkheid slechts 40 verstuurd.

Beste boekhoudprogramma´s voor bedrijven uit het MKB

Heb jij een bedrijf met personeelsleden in dienst, dan behoor je tot het MKB. 99% van alle bedrijven valt onder het MKB en hierdoor zijn er ook veel boekhoudsoftware programma´s die speciaal zijn ingericht voor bedrijven in deze sector. Bij veel programma´s kunnen minimaal 5 gebruikers gebruik maken van het boekhoudpakket en kunnen er onbeperkt verkoop- en inkoopfacturen worden verstuurd.

Voor de grote bedrijven zijn er boekhoudprogramma´s waarbij 10 mensen gebruik kunnen maken van het programma. Daarnaast is er de mogelijkheid om onbeperkt inkoop- en verkoopfacturen te versturen en gebruik te maken van uitgebreide modules.

De grootte van je bedrijf is dus belangrijk bij de keuze voor een internet boekhoudsoftware. Waar enkele aanbieders enorm goed scoren voor starters, zijn andere programma´s meer geschikt voor bedrijven uit het MKB als scale-ups en bedrijven met +200 medewerkers. Bij Meeroverboekhouden worden de populairste online boekhoudprogramma´s vergeleken en de voor- en nadelen geanalyseerd zodat jij binnen enkele minuten weet wat de beste optie is voor je bedrijf. Zo wordt er gekeken naar:

  • Functies
  • Prijs
  • Gebruiksvriendelijkheid

Gratis boekhoudprogramma uitproberen

Aangezien veel mensen het lastig vinden om een goede keuze te maken tussen de verschillende boekhoudprogramma´s, bieden veel bedrijven een gratis proefabonnement aan. Dit is vooral bedoelt voor startende ondernemers die nog niet veel facturen versturen. Zo is het bij e-boekhouden mogelijk om 15 maanden gratis gebruik te maken van hun programma. Bij Visma is het eerste jaar gratis voor startende ondernemers.

Online of offline boekhoudprogramma?

Daarnaast dien je nog een keuze te maken tussen een online of een offline boekhoudprogramma. Een online boekhoudprogramma biedt bedrijven veel voordelen. Met een online programma werk je in the cloud en heb je alleen internet nodig om gebruik te maken van het boekhoudprogramma. Voor bedrijven waarbij de werknemers soms thuiswerken of waarbij de werknemers vaak op zakenreis zijn, is een online boekhoudpakket de beste keuze.

Beoordeel dit boekhoudprogramma

Gemiddelde cijfer 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 5

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?