Online Boekhoudprogramma

Ben jij opzoek naar een online boekhoudprogramma? Door het aantal aanbieders van boekhoudprogramma’s kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Zo is het afhankelijk van de grootte van je onderneming welke boekhoudpakket het beste bij je past en ook wat voor extra functies je wil hebben. Om het kiezen van een programma zo gemakkelijk mogelijk te maken is er door de specialisten van meeroverboekhouden.nl een overzicht gemaakt met prijzen en functies van verschillende boekhoudprogramma’s. Hierdoor heb je binnen enkele minuten het boekhoudpakket dat voldoet aan al je wensen. Zie hieronder de beste boekhoudprogramma van 2021.

1.E-boekhouden

E-boekhouden is wat ons betreft het beste online boekhoudprogramma van 2021. Het online boekhouden, versturen van facturen wordt onwijs gemakkelijk gemaakt en bovendien is de klantenservice zeer onderscheidend ten opzichte van andere boekhoudprogramma’s.  Bovendien kan je als starter 15 maanden kosteloos gebruik maken van het programma.

 • 15 maanden gratis voor starters
 • Beste boekhoudprogramma 2021
E-boekhouden
2.Silvasoft
Silvasoft is het meest gebruikte boekhoudprogramma van Nederland. Silvasoft is zeer eenvoudig te gebruiken. Daarnaast kan je aanvinken wat graag in je boekhoudpakket wil en maak je geen onnodige kosten. Silvasoft kan je als ondernemer 30 dagen kan uitproberen.

Prijs vanaf: 9,95 euro p.m

 • 30 dagen gratis
 • Aanvinken welke uitbreiding je wil
Silvasoft
3.Informer

Informer is een boekhoudprogramma dat zeer uitgebreid is. Daarnaast maakt het gebruik van robotic accounting waardoor het boekhouden erg gemakkelijk is. Informer biedt een proefabonnement aan van 30 dagen waarbij je het boekhoudprogramma kan testen.

Prijs vanaf: 10 euro p.m

 • 30 dagen gratis
 • Robotic Accounting
Informer
4.Visma eAccounting
Visma eAccouting is 1 jaar gratis voor starters en door de gebruiksvriendelijkheid zeker een programma tot thuis hoort in de top 5 boekhoudprogramma’s. Een nadeel van Visma Eaccouting is wel dat de standaard versie redelijk beperkt is. De Pro versie kost echter maar 25 euro per maand en is al goedkoper dan de start abonnementen van andere programma’s

Prijs vanaf: 16 euro p.m

 • 1 jaar gratis voor starters
 • Zeer gebruiksvriendelijk
Visma
5.Moneymonk
Moneymonk is een alles-in-1 programma dat gericht is aan ZZP’ers en bedrijven uit het MKB. Het programma is overzichtelijk, werkt erg prettig en je kan gebruik maken van een projectmanagementsysteem. Klantenservice is bovendien zeer goed en kunnen je helpen bij al je vragen.

Prijs vanaf: 10 euro p.m

 • Alles-in-1 Boekhoudprogramma
 • Uitstekende klantenservice
Moneymonk
6.Myfinance
Myfinance is het ideale online boekhoudprogramma voor starters en ZZP’ers. Zo is het programma met 10 euro per maand goedkoop, kan je kosteloos extra’s aan je abonnement toevoegen en is Myfinance zeer gebruiksvriendelijk. Een nadeel is wel dat je weinig hulp krijgt bij het boekhouden en factureren

Prijs vanaf: 10 euro p.m

 • Kosteloos extra's toevoegen
 • Goedkoop boekhoudprogramma
Moneymonk

Online boekhouden

De meeste ondernemers krijgen al de kriebels als ze alleen al aan het boekhouden moeten denken. Het wordt als het meest vervelende van het ondernemerschap ervaren. Met het vinden van een geschikt online boekhoudprogramma wordt het echter al een stuk eenvoudiger en bovendien ook leuker. Zo is er bij nagenoeg alle boekhoudpakketten de mogelijkheid om met behulp van inloggegevens overal in de wereld je boekhouding te doen. Bovendien hoef je niet meer te werken met honderden verschillende mappen en dossiers, het is allemaal terug te vinden in één boekhoudprogramma.

Boekhoudprogramma’s vergelijken

Waar let je op bij het kiezen van een boekhoudprogramma? Wat is je budget en wat voor functies wens je te hebben bij het boekhouden? Dit zijn allemaal vragen waar over na moet worden gedacht bij het maken van een keuze. Daarnaast is ook de service van een bedrijf dat een boekhoudpakket aanbiedt en de mogelijkheid om online en offline te werken belangrijk bij het maken van de keuze. Bij goedkopere boekhoudprogramma’s is vaak maximaal 1 gebruiker mogelijk, hierdoor kan een persoon via een andere locatie niet meekijken met de boekhouding. Dubbele boekhouding is bij bedrijven in het MKB en voor grote bedrijven verplicht. Zeer populaire en goede boekhoudprogramma´s zijn:

E-boekhouden

VISMA

MoneyMonk

MyFinance

Exact

Twinfield

Rompslomp

Jortt

Informer

Boekhouding voor eenmanszaken en ZZP’ers

Aangezien eenmanszaken en ZZP’ers over het algemeen minder boekhouding hoeven te doen en de wetgeving geen dubbele boekhouding verplicht stelt, kan er voor een eenvoudigere boekhoudsoftware worden gekozen. Zo bestaan er online boekhoudpakketten die speciaal ontworpen zijn voor eenmanszaken en ZZP’ers. Hierbij staat gebruikersgemak centraal en zijn er minder extra functies beschikbaar. Wel betaal je bij deze pakketten vaak een vast bedrag per maand voor een x aantal facturen. Hierdoor kan het zin dat je voor 150 facturen betaald terwijl je er in de werkelijkheid slechts 40 verstuurd. Deze ZZP boekhoudprogramma’s zijn vaak wel voordeliger dan uitgebreidere boekhoudpakketten

Beste boekhoudprogramma

Heb jij een bedrijf met personeelsleden in dienst, dan behoor je tot het MKB. 99% van alle bedrijven valt onder het MKB en hierdoor zijn er ook veel boekhoudprogramma´s die speciaal zijn ingericht voor bedrijven in deze sector. Bij veel programma´s kunnen minimaal 5 gebruikers gebruik maken van het boekhoudpakket en kunnen er onbeperkt verkoop- en inkoopfacturen worden verstuurd.

Voor de grote bedrijven zijn er boekhoudprogramma´s waarbij 10 mensen gebruik kunnen maken van het programma. Daarnaast is er de mogelijkheid om onbeperkt inkoop- en verkoopfacturen te versturen en gebruik te maken van uitgebreide modules.

De grootte van je bedrijf is dus belangrijk bij de keuze voor een internet boekhoudsoftware. Waar enkele aanbieders enorm goed scoren voor starters, zijn andere programma´s meer geschikt voor bedrijven uit het MKB als scale-ups en bedrijven met +200 medewerkers. Bij Meeroverboekhouden worden de populairste online boekhoudprogramma´s vergeleken en de voor- en nadelen geanalyseerd zodat jij binnen enkele minuten weet wat de beste optie is voor je bedrijf. Zo wordt er gekeken naar:

Functies

Prijs

Gebruiksvriendelijkheid

Het is lastig om één boekhoudprogramma te benoemen tot het beste programma. Iedere ondernemer is namelijk verschillend en heeft zijn eigen wensen. Waar de ene ondernemer op zoek is naar een zo’n goedkoop mogelijke boekhoudsoftware, is de ander juist op zoek naar een boekhoudsoftware die erg uitgebreid is en waar prijs weinig verschil maakt in het kiezen voor een abonnement. Met onze boekhoudprogramma vergelijkingsstool kan je zien wat qua prijs of qua mogelijkheden het beste boekhoudprogramma is.

Beste boekhoudpakketten voor de grootte van je bedrijf

Zoals hierboven is aangeven speelt de grootte van je bedrijf ook een belangrijke rol bij het kiezen van het beste boekhoudpakket. ZZP’ers die slechts enkele facturen per maand verzenden hebben naar verwachting minder behoeften aan een uitgebreide financiële analyse of een winst- en verliesrekening. Voor Mkb’ers die dagelijks tientallen facturen sturen en een goed inzicht willen hebben in de crediteuren en debiteuren, zijn dit wel belangrijke zaken.

Beste boekhoudprogramma ZZP?

Doordat er heel veel boekhoudpakketten zijn die ieder weer hun eigen voordelen hebben, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Veel startende ondernemers doen vaak voor het eerst hun online boekhouding en weten niet waar ze allemaal op moeten letten. Meeroverboekhouden helpt je hierbij om de 5 beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers op een rij te zetten.

Veel programma’s bieden verschillende pakketten aan. Boekhoudprogramma voor ZZP’ers, voor bedrijven uit het MKB of voor corporate bedrijven. Je kan je voorstellen dat een programma voor ZZP’er vaak minder uitgebreid zijn omdat je als ZZP’er niet wekelijkse analyses hoeft te doen. Een boekhoudprogramma voor het verwerken en versturen van facturen is voor veel startende ondernemers al genoeg.

ZZP boekhoudprogramma: wat kost het?

Veel ZZP’ers willen op een eenvoudige manier hun online boekhouden doen en niet teveel betalen. Het beginnen van een bedrijf brengt namelijk al enorm veel kosten met zich mee en het is belangrijk om de kosten zoveel mogelijk te drukken, aan het begin van je onderneming. Gelukkig hoeft een ZZP boekhoudprogramma helemaal niet zo duur te zijn en ben je vanaf 5 euro per maand al klaar. Over het algemeen betaal je voor een boekhoudpakket voor ZZP’ers tussen de 7,95 en 15 euro per maand.

Boekhoudprogramma ZZP gratis?

Er zijn verschillende bedrijven die een gratis proefabonnement aanbieden waarbij je kan kijken of het programma past bij je wensen en behoeften of dat je toch een ander gaat proberen. Zo bieden de meeste bedrijven een proefabonnement aan van 30 dagen, maar zijn er wel uitzonderingen. Met E-boekhouden kan je als startende ZZP’er namelijk 15 maanden gratis gebruik maken van hun diensten en ook Visma heeft een goede acties voor ZZP’ers. Meeroverboekhouden.nl heeft een overzicht van gratis boekhoudprogramma’s op de website staan

Voordelen van het kiezen van het beste online boekhoudprogramma?

Door een goed onderzoek te doen naar online boekhoudprogramma’s en deze ook met elkaar te vergelijken, kan je van veel voordelen genieten, namelijk:

·         Je bespaart tijd. Je kiest het pakket dat het meest gebruiksvriendelijk is en                   waar je goed mee  overweg kan

·         Je hebt inzicht in de financiële gegevens van je bedrijf.

·         Overal ter wereld boekhouden.

 

Proefabonnement van het beste boekhoudprogramma

Om erachter te komen wat nou het beste boekhoudpakket is, kan je een proefabonnement aanvragen. Nagenoeg alle aanbieders hebben wel proefabonnementen waar je 10,15,30 tot wel 1 jaar kosteloos gebruik kan maken van het pakket. Zo weet je zeker dat je geen verkeerde beslissing maakt bij het afsluiten van een abonnement en heb je het beste boekhoudprogramma’s voor ZZP

Boekhoudprogramma uitproberen

Aangezien veel mensen het lastig vinden om een goede keuze te maken tussen de verschillende boekhoudprogramma´s, bieden veel bedrijven een proefabonnement aan. Dit is vooral bedoelt voor startende ondernemers die nog niet veel facturen versturen. Zo is het bij e-boekhouden mogelijk om 15 maanden gebruik te maken van hun gratis boekhoudprogramma. Bij Visma is het eerste jaar  voor startende ondernemers kosteloos.

Online of offline boekhoudprogramma?

Daarnaast dien je nog een keuze te maken tussen een online of een offline boekhoudprogramma. Een online boekhoudprogramma biedt bedrijven veel voordelen. Met een online programma werk je in the cloud en heb je alleen internet nodig om gebruik te maken van het boekhoudprogramma. Voor bedrijven waarbij de werknemers soms thuiswerken of waarbij de werknemers vaak op zakenreis zijn, is een online boekhoudpakket de beste keuze.  Werk jij samen met een externe boekhouder? Ook dan is een online programma de beste keuze. Hierdoor kunnen jullie tegelijkertijd inzicht krijgen in de gegevens en overleggen om iets aan te passen in de gegevens.

Daarnaast zijn er ook nog andere voordelen aan een online boekhoudprogramma ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Zo is een online boekhoudprogramma veiliger en is het moeilijker te hacken doordat de servers zeer goed beveiligd zijn. Voor een offline boekhoudprogramma moet je een pc hacken, wat veel eenvoudiger is.

Ook is een online boekhoudpakket goedkoper. Doordat de servers namelijk beveiligd zijn heb je geen extra virusscanner of back-up software nodig, die je wel nodig hebt bij een offline boekhoudprogramma als je de bedrijfsgegevens goed wil beschermen.

Heb ik een boekhouder nodig voor het doen van mijn boekhouding?

Veel (startende) ondernemers vinden het doen van hun online boekhouding lastig en willen er het liefst niet teveel energie in steken. Doordat ze er geen kennis van hebben, besteden ze de boekhouding uit. Met behulp van een online boekhoudprogramma is dit echter niet nodig. Veel boekhoudprogramma’s bieden namelijk een handige tutorial hoe je moet online boekhouden. Zo kan je gemakkelijk facturen aanmaken en inkopen inboeken.

Overstappen naar ander boekhoudprogramma?

Ben jij niet helemaal tevreden over je boekhoudprogramma en wil je graag overstappen? Uiteraard moet er met het overstappen met veel dingen rekening worden gehouden. Zo moeten alle gegevens goed worden overgezet, zodat er later geen problemen komen met bijvoorbeeld een jaarrekening.  Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen  die het overstappen gemakkelijk maken. De meest eenvoudige manier is door gebruik te maken van een auditfile. Dit bestand, waarin alle gegevens staan, kan je bij ieder online boekhoudprogramma downloaden. De auditfile lever je aan bij het nieuwe boekhoudprogramma dat de gegevens exporteert en waarbij alles goed wordt overgedragen en je weer kan online boekhouden.

Vragen over boekhoudprogramma’s:

Hoe kies je een boekhoudprogramma dat bij je past?

Welke programma je moet kiezen is geheel afhankelijk van je bedrijf. Ieder bedrijf is namelijk anders en jij kan als ondernemer andere behoeften hebben dan andere ondernemers. Ook de grootte van je bedrijf is hierbij belangrijk.  Zo zijn er boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers, MKB’ers en grote bedrijven.

Wat zijn de voordelen van boekhoudsoftware?

Boekhoudsoftware brengt vele voordelen met zich mee. Zo ben je minder tijd kwijt voor de online boekhouding omdat je veel kan automatiseren. Denk aan een scan & herken functie voor het inboeken van bonnetjes of het bijhouden van de debiteuren en crediteuren.

Wat kost een online boekhoudpakket?

Dit is geheel afhankelijk van je wensen. Een uitgebreid boekhoudpakket is verkrijgbaar vanaf 7,95 per maand.  Wil je extra functies en een uitgebreider pakket, dan kan de prijs oplopen tot ongeveer 100 euro per maand.

Heb ik een boekhouder nodig?

Door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma, heb je in principe geen boekhouder nodig. Met de hulp van de klantenservice van een bepaald boekhoudprogramma en door video’s en tutorials van dit programma te lezen, kan je zelf de online boekhouding doen.

Beoordeel dit boekhoudprogramma

Gemiddelde cijfer 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 49

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?