boekhoudprogramma

Ben jij opzoek naar een online boekhoudprogramma? Door het aantal aanbieders van boekhoudprogramma’s kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Zo is het afhankelijk van de grootte van je onderneming welke boekhoudpakket het beste bij je past en ook wat voor extra functies je wil hebben. Om het kiezen van een programma zo gemakkelijk mogelijk te maken is er door de specialisten van meeroverboekhouden.nl een overzicht gemaakt met prijzen en functies van verschillende boekhoudprogramma’s. Hierdoor heb je binnen enkele minuten het boekhoudpakket dat voldoet aan al je wensen.

Overzicht boekhoudprogramma's

De meest populaire boekhoudprogramma's van Nederland zijn hieronder weergegeven:

E-boekhouden

E-boekhouden

9,50 /Maand

15 maanden gratis
Gebruiksvriendelijk
Goede hulp

Ontwerp zonder titel

Visma

16 /Maand

1 jaar gratis
Gebruiksvriendelijk
Zeer uitgebreid

Informer

Informer

10 /Maand

30 dagen gratis
Goedkoop
Robotic accounting

Ontwerp zonder titel (4)

Exact online

39 /Maand

Goede Software
15 maanden gratis
Robotic accounting

Moneymonk

Moneymonk

10 /Maand

projectmanagement
Ideal integratie
30 dagen gratis

Twinfield

Twinfield

49 /Maand

30 dagen gratis
Twinfield app

Rompslomp

Rompslomp

5 /Maand

30 dagen gratis
Geheel in the cloud
24/7 Support

Myfinance

Myfinance

9,50 /Maand

Gratis extra gebruikers
Onbeperkt transacties
Mobiele app

Online boekhouden

De meeste ondernemers krijgen al de kriebels als ze alleen al aan het boekhouden moeten denken. Het wordt als het meest vervelende van het ondernemerschap ervaren. Met het vinden van een geschikt online boekhoudprogramma wordt het echter al een stuk eenvoudiger en bovendien ook leuker. Zo is er bij nagenoeg alle boekhoudpakketten de mogelijkheid om met behulp van inloggegevens overal in de wereld je boekhouding te doen. Bovendien hoef je niet meer te werken met honderden verschillende mappen en dossiers, het is allemaal terug te vinden in één boekhoudprogramma.

Online Boekhoudprogramma’s vergelijken

Waar let je op bij het kiezen van een boekhoudprogramma? Wat is je budget en wat voor functies wens je te hebben bij het boekhouden? Dit zijn allemaal vragen waar over na moet worden gedacht bij het maken van een keuze. Daarnaast is ook de service van een bedrijf dat een boekhoudpakket aanbiedt en de mogelijkheid om online en offline te werken belangrijk bij het maken van de keuze. Bij goedkopere boekhoudprogramma’s is vaak maximaal 1 gebruiker mogelijk, hierdoor kan een persoon via een andere locatie niet meekijken met de boekhouding. Dubbele boekhouding is bij bedrijven in het MKB en voor grote bedrijven verplicht. Zeer populaire en goede boekhoudprogramma´s zijn:

Boekhouding voor eenmanszaken en ZZP’ers

Aangezien eenmanszaken en ZZP’ers over het algemeen minder boekhouding hoeven te doen en de wetgeving geen dubbele boekhouding verplicht stelt, kan er voor een eenvoudigere boekhoudsoftware worden gekozen. Zo bestaan er online boekhoudpakketten die speciaal ontworpen zijn voor eenmanszaken en ZZP’ers. Hierbij staat gebruikersgemak centraal en zijn er minder extra functies beschikbaar. Wel betaal je bij deze pakketten vaak een vast bedrag per maand voor een x aantal facturen. Hierdoor kan het zin dat je voor 150 facturen betaald terwijl je er in de werkelijkheid slechts 40 verstuurd. Deze ZZP boekhoudprogramma’s zijn vaak wel voordeliger dan uitgebreidere boekhoudpakketten

Beste boekhoudprogramma´s voor bedrijven uit het MKB

Heb jij een bedrijf met personeelsleden in dienst, dan behoor je tot het MKB. 99% van alle bedrijven valt onder het MKB en hierdoor zijn er ook veel boekhoudprogramma´s die speciaal zijn ingericht voor bedrijven in deze sector. Bij veel programma´s kunnen minimaal 5 gebruikers gebruik maken van het boekhoudpakket en kunnen er onbeperkt verkoop- en inkoopfacturen worden verstuurd.

Voor de grote bedrijven zijn er boekhoudprogramma´s waarbij 10 mensen gebruik kunnen maken van het programma. Daarnaast is er de mogelijkheid om onbeperkt inkoop- en verkoopfacturen te versturen en gebruik te maken van uitgebreide modules.

De grootte van je bedrijf is dus belangrijk bij de keuze voor een internet boekhoudsoftware. Waar enkele aanbieders enorm goed scoren voor starters, zijn andere programma´s meer geschikt voor bedrijven uit het MKB als scale-ups en bedrijven met +200 medewerkers. Bij Meeroverboekhouden worden de populairste online boekhoudprogramma´s vergeleken en de voor- en nadelen geanalyseerd zodat jij binnen enkele minuten weet wat de beste optie is voor je bedrijf. Zo wordt er gekeken naar:

  • Functies
  • Prijs
  • Gebruiksvriendelijkheid

Gratis boekhoudprogramma uitproberen

Aangezien veel mensen het lastig vinden om een goede keuze te maken tussen de verschillende boekhoudprogramma´s, bieden veel bedrijven een gratis proefabonnement aan. Dit is vooral bedoelt voor startende ondernemers die nog niet veel facturen versturen. Zo is het bij e-boekhouden mogelijk om 15 maanden gratis gebruik te maken van hun gratis boekhoudprogramma. Bij Visma is het eerste jaar gratis voor startende ondernemers.

Online of offline boekhoudprogramma?

Daarnaast dien je nog een keuze te maken tussen een online of een offline boekhoudprogramma. Een online boekhoudprogramma biedt bedrijven veel voordelen. Met een online programma werk je in the cloud en heb je alleen internet nodig om gebruik te maken van het boekhoudprogramma. Voor bedrijven waarbij de werknemers soms thuiswerken of waarbij de werknemers vaak op zakenreis zijn, is een online boekhoudpakket de beste keuze.  Werk jij samen met een externe boekhouder? Ook dan is een online programma de beste keuze. Hierdoor kunnen jullie tegelijkertijd inzicht krijgen in de gegevens en overleggen om iets aan te passen in de gegevens.

Daarnaast zijn er ook nog andere voordelen aan een online boekhoudprogramma ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Zo is een online boekhoudprogramma veiliger. Zo is een online boekhoudprogramma moeilijk te hacken doordat de servers zeer goed beveiligd zijn. Voor een offline boekhoudprogramma moet je een pc hacken, wat veel eenvoudiger is.

Ook is een online boekhoudpakket goedkoper. Doordat de servers namelijk beveiligd zijn heb je geen extra virusscanner of back-up software nodig, die je wel nodig hebt bij een offline boekhoudprogramma als je de bedrijfsgegevens goed wil beschermen.

Heb ik een boekhouder nodig voor het doen van mijn boekhouding?

Veel (startende) ondernemers vinden het doen van hun online boekhouding lastig en willen er het liefst niet teveel energie in steken. Doordat ze er geen kennis van hebben, besteden ze de boekhouding uit. Met behulp van een online boekhoudprogramma is dit echter niet nodig. Veel boekhoudprogramma’s bieden namelijk een handige tutorial hoe je moet online boekhouden. Zo kan je gemakkelijk facturen aanmaken en inkopen inboeken.

Hoe kan je overstappen naar een ander boekhoudprogramma?

Ben jij niet helemaal tevreden over je boekhoudprogramma en wil je graag overstappen? Uiteraard moet er met het overstappen met veel dingen rekening worden gehouden. Zo moeten alle gegevens goed worden overgezet, zodat er later geen problemen komen met bijvoorbeeld een jaarrekening.  Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen  die het overstappen van boekhoudprogramma gemakkelijk maken. De meest eenvoudige manier is door gebruik te maken van een auditfile. Dit bestand, waarin alle gegevens staan, kan je bij ieder online boekhoudprogramma downloaden. De auditfile lever je aan bij het nieuwe boekhoudprogramma dat de gegevens exporteert en waarbij alles goed wordt overgedragen en je weer kan online boekhouden.

Beoordeel dit boekhoudprogramma

Gemiddelde cijfer 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 18

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?