myfinance

header van MyFinance

Myfinance is een online boekhoudprogramma dat  voornamelijk is bedoeld voor starters en ZZP’ers.  Dit komt door het gemak van het gebruiken van het pakket en hoef je niet te betalen voor functionaliteiten die je toch niet gaat gebruiken. Zo wordt het online boekhouden  een stuk gemakkelijker gemaakt en heb je altijd direct inzicht in de financiën van je bedrijf.

Functionaliteiten van Myfinance

Zoals hierboven werd benoemd heeft Myfinance niet onnodig veel functionaliteiten die jij als ZZP’er of starter toch niet gaat gebruiken, toch heeft het wel een aantal zeer handige functies. Zo kan je een onbeperkt aantal bantransacties doen. Handig als je een bedrijf hebt dat dagelijks veel transacties moet doen en veel verschillende klanten hebt. Daarnaast kan je online factureren, kan je winst-en verlies  & balans rapportages maken, zodat je een goed inzicht hebt in je financiën en wordt er door het programma een automatische berekening gedaan van de BTW. Hierdoor hoef je niet zelf steeds de berekening te doen. Daarnaast kun je gratis andere gebruikers toevoegen. Dit is een groot voordeel van het boekhoudprogramma t.o.v andere programma’s waar dit of niet mogelijk is of waar je maandelijks extra voor moet betalen.  Het bijhouden van de uren in een urenregistratiesysteem s ook mogelijk met Myfinance. Als laatste kan je gebruik maken van een mobiele app, zodat je overal je financiën kan inzien.  Zo biedt het boekhoudprogramma erg veel handige functionaliteiten aan die je kunnen helpen met het vereenvoudigen van het boekhouden.

Uiteraard zijn er ook punten die dit programma niet heeft. Denk aan het sturen van offertes.  Als jij op zoek bent naar een boekhoudpakket die deze mogelijkheid wel heeft, is Myfinance dan een mindere optie.

Myfinance Abonnementen

Er zijn twee abonnementen die je kan kiezen bij Myfinance. Allereerst heb je het compleet pakket. Dit is een pakket die alle functionaliteiten bevat die hierboven staan beschreven. Je kan binnen dit pakket 2 andere gebruikers toevoegen, onbeperkt aantal banktransacties doen en rapportages maken. Binnen dit pakket heb je echter maar beperkte hulp van Myfinance en moet je het boekhouden vooral zelfstandig doen.  De prijs van dit boekhoudprogramma is 10 euro. Hiermee Is het complete pakket een van de goedkoopst mogelijke opties in de markt. Voor bedrijven met een beperkt budget die wel willen genieten van de belangrijkste functies die horen bij een pakket, is dit daarom een zeer goede optie.

Het tweede pakket is online samenpakket. Het belangrijkste verschil met het andere pakket is dat je hier wel veel hulp krijgt van Myfinance. Zo worden eenmalige boekingen gedaan door het programma zelf. Erg handig. Als je veel eenmalige boekingen hebt, kan dit namelijk veel tijd schelen. Ook worden foutieve boekingen hersteld, waardoor de kans op fouten in de aanzienlijk wordt verkleind. Het online samenpakket is beschikbaar voor 20 euro per maand. Het online samenpakket is echter wel alleen verkrijgbaar per 12 maanden.

Om erachter te komen of het programma iets voor jou is, kan je gratis een proefperiode doen.  Binnen deze proefperiode kan je 15 dagen lang alle functionaliteiten van Myfinance testen. Zo kan je zelf het boekhoudprogramma ervaren voordat je een keuze maakt.

Overstapservice MyFinance

Als je nog niet eerder hebt gewerkt met een online boekhoudpakket of als je overstapt van een ander boekhoudpakket naar Myfinance, kan je gebruik maken van een overstap actie. Met deze actie krijg je een adviesgesprek, een uitleg over de werking van Myfinance  en worden ook de boekingen gecontroleerd. Zo begin je direct goed en worden eventuele vagen die je hebt behandeld. De kosten van deze overstapactie is eenmalig 45 euro en het is alleen mogelijk als je kiest voor een jaarabonnement.

Myfinance ervaringen

Uit onze Myfinance review komt naar voren dat het een zeer uitgebreid boekhoudpakket voor starters en ZZP’ers is dat bovendien al voor een klein bedrag per maand beschikbaar is. Je kan gebruik maken van een app en gratis extra gebruikers toevoegen. Daarnaast is het gemak een pluspunt van het boekhoudpakket.

Het programma heeft echter ook een aantal kleine minpunten. Zo krijg je bij het pakket van 10 euro geen hulp, kan je geen offertes versturen en kunnen er geen diepere financiële analyses worden gemaakt. Met al deze punten meegenomen krijgt het programma een 8,8 als cijfer. Deel je eigen Myfinance review met ons.

Beoordeel deze pagina