Hulp bij de online boekhouding

Laatst bijgewerkt op: 5 mei 2022
Tom de Vries
Auteur:

Deze pagina is geschreven door Tom. Door zijn ervaring en kennis van het online boekhouden, wil hij graag andere ondernemers helpen met het kiezen van de beste boekhoudprogramma zzp.

Leestijd: 1 minuut

Heb jij als ondernemer veel moeite met het boekhouden? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Jaarlijks gaan veel ondernemers ten onder aan hun eigen boekhouding en jagen zichzelf in financiële problemen. Daarom heeft Meeroverboekhouden een aantal tips opgeschreven om jou als ondernemer te helpen. Denk hierbij aan het kiezen van een online boekhoudprogramma met een scan en herken optie en het inplannen van 1 dag in de maand voor het doen van de boekhouding. Advies vragen van andere ondernemers is ook een advies dat problemen met de boekhouding kunnen voorkomen.

Kiezen van een online boekhoudprogramma

Het allerbelangrijkste wanneer je begint met de online boekhouding van je bedrijf is om een geschikt online boekhoudprogramma te kiezen. Er zijn in Nederland enorm veel boekhoudprogramma’s beschikbaar. Bekende namen zijn E-boekhouden, Exact online en Visma. Een online boekhoudprogramma brengt veel voordelen met zich mee. Zo kan je vaak gebruik maken van een scan en herken optie. Hierdoor hoef je niet alle bonnetjes te bewaren maar kan je simpelweg een foto maken hiervan en het in het boekhoudprogramma verwerken. Hierdoor voorkom je dat bonnetjes kwijt raken. E-boekhouden is een programma dat niet alleen het beste online boekhoudprogramma van 2021 is, maar ook een scan en herken functie aanbiedt.

1 dag reserveren voor je online boekhouding


Om de online boekhouding zo goed mogelijk uit te voeren is het noodzakelijk dat je minimaal 1 dag in de maand reserveert. Hierdoor kan je je volledig focussen en hoef je geen rekening te houden met mails, telefoontjes of werknemers die naar je bureau komen om wat te vragen. 

Advies van andere ondernemers


Er zijn in Nederland ruim 2 miljoen ondernemers ingeschreven bij de KVK. Elke ondernemer is ooit begonnen met hun bedrijf en heeft (vaak) zelf hun boekhouding gedaan. Het kan enorm veel helpen om van deze ondernemers te leren, zodat jij die fouten niet gaat maken. Hoe doen zij hun boekhouding? Hoe maken ze daar tijd voor vrij? Welk boekhoudprogramma gebruiken ze? Dit zijn vragen die je aan deze ondernemers kan stellen. Er zijn in Nederland veel businessclubs, netwerkborrels of andere manieren om met deze ondernemers in contact te komen. Ook kan je de hulp inschakelen van een boekhouder.

De online boekhouding is enorm belangrijk, wanneer je het op een juiste manier aanpakt zal je nooit in financiële problemen komen. Het kiezen van een geschikt boekhoudprogramma is de basis hiervoor.

5/5 - (1 stemmen)
  • Geef een antwoord