Veel ondernemers zijn op zoek naar een gratis boekhoudprogramma waarmee er toch nog veel mogelijkheden zijn. Gelukkig voor deze ondernemers zijn er een aantal gratis boekhoudprogramma’s op de markt. Meeroverboekhouden zal de voor- en nadelen van deze boekhoudpakketten bespreken.

e-boekhouden

1.E-boekhouden.nl

E-boekhouden wordt door veel ondernemers en ook door Meeroverboekhouden omschreven als een van de beste online boekhoudprogramma’s.  Daarnaast kan jij als startende ondernemer 15 maanden gratis gebruik maken van het programma. Dit is uiteraard zeer aantrekkelijk en vergeleken met andere programma’s waar je vaak slechts 30 dagen gebruik kan maken van de diensten, ook nog eens zeer uniek.

visma

2.Visma Eaccouting

Visma e-Accouting is een boekhoudprogramma die de mogelijkheid biedt om 12 maanden gratis gebruikt te maken van hun diensten (als je een startende ondernemer bent). Binnen dit abonnement kan je onbeperkt facturen en boekingen doen. Visma wordt ook zeer goed beoordeeld door meeroverboekhouden en is daarom zeker de moeite waard om eens te proberen.

gekko

3. Gekko

Gekko is een online boekhoudpakket dat standaard een gratis versie heeft en waarvoor je dus ook na 12 of 15 maanden nog steeds niet hoef te betalen. Binnen deze gratis versie kan je onbeperkt facturen versturen, kunnen er wins- en verliesrekeningen worden gemaakt, is een online integratie een bank mogelijk en kunnen uren worden bijgehouden.  Ook kunnen met Gekko de bonnen worden gescand en is er een mobiele app aanwezig. Kortom, met de gratis versie van Gekko heb je voor het simpele boekhouden een programma die je perfect kan ondersteunen met de financiën.

rompslomp

4.Rompslomp

Net als Gekko heeft ook Rompslomp een gratis boekhoudprogramma. Met deze gratis versie kan je onbeperkt facturen versturen, onbeperkt offertes maken en kan bovendien het logo van je bedrijf op de factuur worden gezet. De plus versie is bovendien slechts 5 euro per maand en maakt het ook mogelijk om facturen te e-mailen, urenregistratie bij te houden en uitgaven in te boeken.

Wat is het beste gratis boekhoudprogramma?

Gratis boekhoudprogramma voor eenmanszaken en particulieren

Vooral eenmanszaken en particulieren vinden het zonde om maandelijks tientallen euro’s kwijt te zijn voor een programma, waar ze niet alle functies van gebruiken.  Denk bijvoorbeeld aan diepere financiële analyses en een uitgebreide ledenadministratie.  Voor startende ondernemers is het bovendien goed om zo min mogelijk kosten te maken om de continuïteit van je onderneming te waarborgen.

Gratis boekhouden doen in Excel

Als je net begint met je onderneming is het mogelijk om te boekhouden in Google Spreadsheet of Excel. Stel je voor dat je maar een aantal facturen moet versturen naar 3 of 4 opdrachtgevers, dan is het uiteraard onzinnig om een boekhoudprogramma te gebruiken. Je dient wel enige kennis en ervaring van spreadsheets of Excel aangezien je met formules gaat werken.

Beste gratis boekhoudprogramma’s

Veel boekhoudprogramma’s  bieden voor enige tijd kostenvrijnhun diensten aan. Zo kom je erachter of het pakket iets voor jou is en of je na deze proefperiode wil overgaan op een abonnement.  Daarnaast zijn er ook bedrijven die standaard een kostenloze versie hebben van hun boekhoudprogramma en waarvan jij als ondernemer dus altijd gebruik van kan maken.

Een gratis boekhoudprogramma goed genoeg voor de belastingdienst?

Aangezien het invullen van de belasting vaak gedaan moet worden en ondernemers dit vaak zien als de minst leuke taak van het ondernemen, is het belangrijk om te weten of een gratis programma voldoet aan de belastingdienst. Het antwoord op deze vraag is: JA!. Echter bieden veel gratis boekhoudpakketten geen functie aan tot het maken van belastingaangiftes en zal het je wel veel meer tijd kosten om de belasting in te vullen dan met een boekhoudprogramma waarvoor je wel moet betalen.

Beoordeel dit boekhoudprogramma

Gemiddelde cijfer 5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?