Exact online

logo Exact online header
Laatst bijgewerkt op: 24 juni 2022
Tom de Vries
Auteur:

Deze pagina is geschreven door Tom. Door zijn ervaring en kennis van het online boekhouden, wil hij graag andere ondernemers helpen met het kiezen van de beste boekhoudprogramma zzp.

Gecontroleerd op: 16 juni 2022  • Leestijd: 4 minuten

Exact online is bedrijf dat bedrijfssoftware ontwikkelt voor accountants, boekhouders en ondernemers. Het bedrijf bestaat al tientallen jaren en biedt aan wel 400.000 ondernemers de boekhoudsoftware aan. Door deze ervaring is het bedrijf op de hoogte van de wensen en behoeften van de klanten en biedt het veel functionaliteiten om het boekhouden en het gehele administratiebeheer eenvoudiger te maken.

1
Logo van Exact
€ 39,00 Maandelijkse kosten
Bezoek website

Exact online boekhouden

Exact online is een boekhoudpakket met veel mogelijkheden. Bij de start van exact  krijg je de inloggegevens van een overzichtelijk dashboard. In dit dashboard kan je tot wel 220 koppelingen maken. Denk aan een koppelingen met de bank, elektronisch factureren, BTW en ICP aangifte, salarisadministratie, financiële rapportages, relatiegegevens. Dit zijn gratis koppelingen die bij alle abonnementen beschikbaar is. Er zijn ook koppelingen die wel geld kosten. Zo is Scan&Herken is beschikbaar vanaf 0,55 euro. Iets wat bij andere boekhoudprogramma’s vaak geen geld kost. Het aantal mensen dat gebruik kan maken van Exact is afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Wel is het mogelijk om voor een bedrag van 16 euro per maand een extra gebruiker toe te voegen. Een hoog bedrag dat even duur is als de totale kosten per maand van andere boekhoudprogrammas.

Robotic accouting is een functie van Exact waarbij het boekhouden heel eenvoudig wordt. Zo wordt er met het O2C proces het versturen van facturen gemakkelijker, doordat deze facturen automatisch in de administratie komen. Met het P2P proces worden de debiteuren automatisch doorgezet   waardoor accountants of boekhouders de transacties niet meer hoeven in te kloppen. Door robotic accounting wordt het boekhouden dus een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend.

Door het cloud platform is het mogelijk om overal en altijd in de wereld inzicht te hebben in je financiële gegevens, facturen te versturen en analyses te maken. Exact cloud werkt samen met Amazon Web services. Een datacentra dat bekend staat als meest veiligste ter wereld. Hierdoor zijn jouw financiële gegevens in goede handen.

Prijzen en abonnementen

Exact online biedt drie verschillende abonnementen voor boekhouders. Het is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de functies die je wil hebben voor het online boekhouden. De drie abonnementen zijn:

1
Logo van Exact
€ 39,00 Maandelijkse kosten
Bezoek website

Essentials

Essentials is het boekhoudpakket met de basis functionaliteiten. In dit pakket kan slechts 1 persoon gebruik maken van het boekhoudprogramma en kunnen er slechts 5 verkoopfacturen worden verstuurd. Dit pakket is daarom enkel geschikt voor de kleine ondernemers. Met Exact essentials kan er gebruik worden gemaakt van robotic accouting, gebruik worden gemaakt van de app en BTW en ICP aangiftes goedkeuren. Essentials is verkrijgbaar voor €39,00 euro per maand en is hiermee een duurder dan andere boekhoudprogramma´s.

Plus

Het plus abonnement is voor bedrijven die willen genieten van meer functionaliteiten en die bovendien meer verkoopfacturen per maand versturen. Zo kan er met het plus abonnement tot 100 facturen per maand worden verstuurd. Een andere extra mogelijkheid van Plus ten opzichte van Essentials is dat er 2 personen gebruik kunnen maken van het programma en 5 bankkoppelingen kunnen worden gedaan en de administratie voor twee bedrijven kan worden bijhouden.   Het plus abonnement maakt het ook mogelijk om een kostenanalyse te maken, gebruik te maken van budgetten en te werken met vreemde valuta. Het abonnement is beschikbaar voor een bedrag van €69,00 per maand.

Professional

Exact online biedt ook het professional abonnement aan. Hiermee kunnen onbeperkt aantal verkoopfacturen worden verstuurd in de maand en bovendien ook onbeperkt bankkoppelingen worden gedaan. Het professional abonnement van is beschikbaar vanaf €99,00 per maand.

30 dagen gratis

Om erachter te komen of Exact online het programma is voor jouw bedrijf, kan er 30 dagen geheel gratis gebruik worden gemaakt van de software. Hiermee heb je de beschikking over alle functionaliteiten die het programma biedt.

1
Logo van Exact
€ 39,00 Maandelijkse kosten
Bezoek website

Exact App

Exact heeft een app waardoor je overal in de wereld kan boekhouden op je mobiel of tablet en heb je real-time inzicht in je financiële gegevens. Zo kan je een winst- en verliesrekening van deze periode vergelijken met een andere periode en zie je de groei of verlies die is gemaakt.

Exact online ervaringen

Uit onze Exact online review blijkt dat het boekhoudpakket is door de koppelingen een zeer uitgebreid boekhoudprogramma. Met robotic accouting wordt het boekhouden bovendien simpeler en minder tijdrovend. Door deze automatisering is het een zeer nuttig programma voor boekhouders en ondernemers. Met Exact cloud kan je altijd en overal boekhouden wat ook een belangrijk voordeel is.

Exact is echter wel duurder dan andere boekhoudprogramma´s. Zo is het goedkoopste abonnement 39,00 euro. Hiermee kunnen slechts 5 verkoopfacturen worden verstuurd. De meeste bedrijven gaan hier ruimschoots overheen en is een abonnement van €69,00 euro per maand pas interessant. Daarnaast zijn ook de kosten voor één extra gebruiker per maand erg hoog. Het dashboard  is wel gemakkelijk te gebruiken en kunnen goede financiële analyses worden gemaakt. Met al deze punten in overgeving genomen, krijgt Exact online het cijfer 8,1.

Beoordeel deze pagina