e-Boekhouden

e-boekhouden header
Laatst bijgewerkt op: 6 mei 2022
Auteur:

Deze pagina is geschreven door Tom. Door zijn ervaring en kennis van het online boekhouden, wil hij graag andere ondernemers helpen met het kiezen van de beste boekhoudprogramma zzp.

Leestijd: 3 minuten

In deze review bekijken we hoe e-Boekhouden werkt, wat de voor- en nadelen zijn en wat de prijzen zijn. Dit pakket is door SkillSource ontworpen voor beginners, zzp’ers, kleine en middelgrote bedrijven, webwinkeliers, verenigingen, accountants en boekhouders. De applicatie is ontworpen voor mensen zonder veel boekhoudkennis, die zeer toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. Het biedt een totaalpakket met handige geautomatiseerde koppelingen, BTW-overzichten en een mobiele applicatie voor ondernemingen, accountants en boekhouders.

Het is een online boekhoudpakket dat is ontwikkeld door Skillsource. Het boekhoudpakket is beschikbaar voor startende ondernemers, ZZP´ers, eenmanszaken, bedrijven in het MKB en grote bedrijven. E-boekhouden staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid en is voor mensen die geen tot weinig ervaring hebben met het boekhouden makkelijk te begrijpen. Met het programma is het mogelijk om:

Daarnaast kan je gebruik maken van automatische koppelingen, BTW aangifte worden gedaan, kan er gekoppeld worden met de bank en is er tevens een app om het boekhouden nog gemakkelijker te maken. Om het voor beginners  nog eenvoudiger te maken, biedt het programma een aantal handleidingen en video tutorials aan. Ook wordt er een gratis cursus boekhouden  aangeboden.

Gratis voor startende ondernemers

Een groot voordeel  is dat het programma de eerste 15 maanden gratis te gebruiken. Ook het maken van facturen valt binnen dit gratis pakket. Je hebt geen beperkingen, geen verplichtingen en je contract wordt daarnaast niet stilzwijgend verlengt. Zo kan je de eerste 15 maanden van je onderneming gemakkelijk boekhouden en factureren versturen, zonder bijkomende kosten voor een online boekhoudpakket. Het is wel belangrijk om te weten dat het contract wordt gerekend vanaf de inschrijfdatum bij de KVK.

> Vergelijk alle gratis boekhoudprogramma’s

Werking van het boekhoudpakket

E-boekhouding is software dat geheel online is. Hierdoor worden alle gegevens in the cloud opgeslagen. Daarnaast is er een optimale
beveiliging en wordt er elke 10 minuten een back-up gemaakt van de gegevens. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat na een half uur boekhouden je internet uitvalt en je alles opnieuw moet invoeren. Voordat je begint is het mogelijk om 5 video instructies te bekijken over alles wat het pakket te bieden heeft. Je kan onbeperkt facturen versturen als je kiest voor een standaard pakket en kan met scan en herken deze facturen makkelijk inboeken. Je maakt simpelweg een foto van het bonnetje en deze wordt ingestuurd als document in het systeem.

Handige app

app mobiel eboekhouden

Om het boekhouden nog gemakkelijker te maken heeft het bedrijf een applicatie ontwikkeld voor Apple en Android smartphones en tablets. Hierdoor heb je met enkel een inlog overal in de wereld inzicht in je financiële gegevens. Daarnaast kan je bonnetjes en facturen online uploaden en kunnen uren worden geregistreerd.

Prijzen

Startende ondernemers kunnen de eerste 15 maanden van de start van hun onderneming gratis gebruik maken van het boekhoud- en facturatieprogramma. Na deze 15 maanden zijn de kosten voor boekhouding voor ZZP´ers en kleine bedrijven 8 euro per maand. Hierbij kan je tot 240 boekingen doen en kan je gebruik maken van btw-aangifte, relatiebeheer, Mail & Scan en nog veel meer extra functies. Voor het facturatieprogramma betalen kleine ondernemers 6 euro per maand waarmee er 120 facturen in het jaar kunnen worden verstuurd. Voor bedrijven in het MKB is het standaard boekhoudpakket beschikbaar. Hiermee kunnen er onbeperkt boekingen worden verstuurd. Met het standaard facturatiepakket kan er onbeperkt facturen worden verstuurd voor een bedrag van 9,50 euro per maand.

E-boekhouden ervaringen

ervaringen TrustPilot

Uit onze E-boekhouden review blijkt dat veel ondernemers kiezen voor een boekhoudpakket door het gebruiksgemak, goede service en hulp die wordt geboden bij het boekhouden en factureren van de klantenservice. E-boekhouden is daarnaast door de verschillende koppelingen, de applicatie voor telefoon en de extra functies als het versturen van offertes en bijhouden van urenregistratie een alles in 1 programma. Toch is er ook een nadeel aan het boekhoudprogramma. Zo kan er  geen koppeling worden gemaakt met buitenlandse rekeningen die een andere valuta hebben dan de euro.

> Lees alle TrustPilot ervaringen

FAQ

Uit onze E-boekhouden review blijkt dat het  verschillende abonnementen aanbiedt. Het goedkoopste abonnement is 9,95 per maand. Daarnaast kan je in aanmerking komen voor 15 maanden gratis gebruik te maken van de diensten van E-boekhouden.

5/5 - (2 stemmen)