DigiBTW

Logo DigiBTW
Laatst bijgewerkt op: 17 juni 2022
Iris Valster
Leestijd: 3 minuten

Het boekhoudprogramma van DigiBTW is echt voor de zelfstandig ondernemer ontwikkeld. DigiBTW biedt, naast een volledig online facturatie, als enige in Nederland de mogelijkheid om zelf inkomstenbelasting aangifte te doen. Veel zzp’ers willen een eenvoudig en goedkoop boekhoudprogramma met een simpele omgeving. Zodat er geen boekhouder nodig is.

Hoe werkt het boekhoudprogramma DigiBTW?

eenvoudig boekhoudprogramma voor zzp'ers

Het online boekhoudpakket is hoofdzakelijk bedoeld voor zelfstandige ondernemers. Het gebruik van de software is toegankelijk voor een personeelsbestand tot zo’n 10 werknemers. Ondanks dat is het boekhoudprogramma vooral voor zzp’ers ontwikkeld. Het is het meest gebruiksvriendelijke en voordeligste boekhoudprogramma voor zzp’ers. Het programma bevat alle handigheden die voor zelfstandig ondernemers het belangrijkste zijn. DigiBTW is een simpel programma en heeft daarom rekening gehouden met de gebruiksvriendelijkheid. Daarom bevat het programma geen ingewikkelde boekhoudtermen en complexe handelingen en beschikt over een moderne interface. Er worden waar nodig hulpmiddelen aangeboden. DigiBTW is daarom zeer laagdrempelig in gebruik.

Continuïteit en veiligheid staan voorop bij DigiBTW. Daarom staan alle gegevens veilig en hun ‘cloud’ en worden er dagelijkse back-ups gemaakt. Hierdoor gaan geen gegevens verloren.

Binnen het boekhoudprogramma is er een aangifte-programma dat speciaal is ontwikkeld om eenvoudig in een begrijpelijke taal aangifte te doen. Zo kan iedere ondernemer zelfstandig inkomstenbelasting aangifte doen.

> Vergelijk alle gratis boekhoudprogramma’s

Software vergelijken DigiBTW

Prijzen en abonnementen

30 dagen gratis DigiBTW

DigiBTW is 30 dagen gratis te proberen. In deze proefperiode kun je onbeperkt facturen sturen, aangifte inkomstenbelasting doen, urenregistratie en alle andere processen. Zo kun je een uitgebreide vergelijking maken en weet je of het programma ook echt gebruiksvriendelijk is.

DigiBTW gratis

Het gratis pakket van DigiBTW is slechts geschikt voor facturatie. Hierdoor zijn de mogelijkheden zeer beperkt.

DigiBTW Compleet

Het DigiBTW Compleet pakket is het meest populaire pakket. Dit pakket kost je vanaf 1 juli 2022 maandelijks €12,50. Betaal je per jaar, dan ontvang je 2 maanden gratis. Met dit pakket kun je gebruik maken van veel verschillende functionaliteiten. We hebben de verschillende abonnementen voor je vergeleken in de onderstaande tabel.

DigiBTW online boekhoudenDigiBTW gratisDigiBTW Compleet €12,50
FacturatieCompleet
Relaties✔jaja
Facturatiejaja
Factuur met eigen logo en lay-outjaja
Factuur per e-mailjaja
UBL / e-facturenjaja
iDEAL betaallinkjaja
Creditfacturenjaja
Herrineringen en aanmaningenneeja
Offertes en offertes online accepterenneeja
Kosten en bonnenneeja
Bonneninboxneeja
Urenregistratieneeja
Rittenregistratieneeja
Afschrijvingenneeja
Bankkoppelingneeja
Banktransactiesneeja
Btw-overzichtneeja
Btw-aangifte versturenneeja
Btw-suppletie versturenneeja
Automatische boekingenneeja
Automatische verwerkregels bankneeja
Memoriaalneeja
Winst- en verliesrekeningneeja
Balansneeja
Kolommenbalansneeja
Jaarafsluitingneeja

Boekhoudservice

online boekhoudprogramma

Ook beschikt DigiBTW over een boekhoudservice. Mocht je het te druk hebben, of geen zin in hebben, dan is deze service misschien geschikt voor jou. Deze service kost je maandelijks €89,-. Hiervoor zullen de volgende taken voor je worden uitgevoerd:

Het enige wat je nog zelf moet doen is het versturen van facturen, het doen van betalingen en het doorsturen van bonnetjes.

DigiBTW reviews

Uit de DigiBTW review blijkt dat het boekhoudprogramma uitermate geschikt is voor zelfstandig ondernemers en kleine mkb bedrijven. Het programma is laagdrempelig en zeer gebruiksvriendelijk. Boekhouding is vaak een drempel voor zelfstandige ondernemers, maar DigiBTW is echt gebruiksvriendelijk. De software is simpel, intuïtief en geautomatiseerd. Hierdoor kost het je slechts een fractie van tijd. Een nadeel van DigiBTW is het gebrek aan een mobiele app. In de toekomst, als DigiBTW meer klanten heeft, zal er een mobiele versie van de DigiBTW app worden ontwikkeld. DigiBTW krijgt als rapportcijfer een 9,5.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de prijzen van DigiBTW?

DigiBTW heeft een gratis proefperiode van 30 dagen. In deze periode kun je gratis gebruikmaken van de software. Deze proefperiode eindigt automatisch. Bevalt het online boekhouden? Dan heb je de mogelijkheid om een gratis en betaald abonnement te kiezen. Het gratis abonnement is zeer beperkt en slechts alleen geschikt voor facturatie. Het DigiBTW Compleet abonnement is het meest populaire pakket. Vanaf 1 juli 2022 kost dit pakket €12,50. Betaal je een jaarlijks bedrag, dan ontvang je 2 maanden gratis. Met dit pakket kun je gebruikmaken van alle functionaliteiten van DigiBTW.

DigiBTW beschikt ook over een boekhoudservice. Als je de boekhouding uit handen wilt geven, dan betaal je maandelijks €89,-. Hiervoor hoef je zelf alleen je facturen te versturen, betalingen afronden en je bonnetjes doorsturen. De rest wordt voor je gedaan.

Hoe kan ik een abonnement opzeggen?

Dit ligt aan het abonnement. DigiBTW biedt zowel de mogelijkheid om per jaar te betalen en per maand. Voor een maandabonnement geldt er een opzegtermijn van één maand.

Kan ik btw-aangiftes doen met DigiBTW?

Ja. DigiBTW heeft een directe koppeling met de Belastingdienst. Zo wordt jouw aangifte direct verstuurd.

Beoordeel deze pagina