AFAS Software

Afas Software logo
Laatst bijgewerkt op: 17 juni 2022
Iris Valster
Leestijd: 3 minuten

AFAS Software is een bedrijfssoftware waarin alle administratieve processen geautomatiseerd zijn en inzichtelijk worden gemaakt. Zo bespaar je een hoop tijd, geld en energie. Het bedrijf beschikt over zo’n 12.000 klanten. Om zo efficiënt mogelijk het beste uit de software te halen, richt je een AFAS template in meer veel voorkomende bedrijfsprocessen.

1
Afas Software logo
Vanaf €59 Maandelijkse kosten
Bezoek website

Boekhouden met AFAS Software

afas profit

De AFAS Software is ontwikkeld voor diverse branches. Makkelijk toepasbaar bij ieder bedrijf. Pakketten worden bij AFAS bepaald aan de hand van je bedrijfsgrootte. Alle bedrijfsprocessen komen samen in één softwareoplossing. Het programma is erop ingesteld om zoveel mogelijk boekhouding te automatiseren. Deze functie is met name geschikt voor bedrijven die gebruik maken van programma’s als HRM, CRM en marketing. Ondanks dat is de software ook geschikt voor startende ondernemers die een groei doormaken. Het programma bevat veel handigheden zoals instructievideo’s en cursussen.

Om veiligheid te waarborgen, worden bestanden automatisch opgeslagen in de cloud. Zo kan er niks verloren gaan. AFAS wil niet alleen software leveren, maar wil je ook inspireren en zoveel mogelijk transparantie bieden.

> Vergelijk alle gratis boekhoudprogramma’s

Prijzen en abonnementen

De prijzen van de software zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom zijn er geen standaard prijzen voor alle abonnementen maar vraag je hier een prijsindicatie voor aan. Hierbij kun je kiezen uit diverse functionaliteiten. Bij de prijsindicatie wordt er gekeken naar de grootte van het bedrijf en de functionaliteiten die je nodig hebt. De software wordt op basis van deze gegevens op maat gemaakt. Dat is ook de reden dat de AFAS Software aan de prijzige kant is. De pakketten waarbij je een prijsindicatie voor aanvraagt zijn:

AFAS SB+

Voor zzp’ers en ondernemers die een boekhoudprogramma zoeken, is AFAS SB+ een goede optie. Voor een vast bedrag van €59,- per maand. Voor dit bedrag krijg je alle functionaliteiten met managementinformatie op één database.

salarisadministratie

AFAS Pocket App

De AFAS Pocket App is dé business app van Nederland. Met deze app regelen medewerkers de belangrijkste taken en HR-zaken via een smartphone of tablet. Zo kunnen ze hun verlof boeken, ziekmeldingen insturen en zelf hun loonstrook bekijken. De administratie leg je als HR-manager bij de medewerker. Dit bespaart je een hoop tijd. Daarbij heb je als medewerker inzicht in je gegevens.

AFAS Software ervaringen

Uit de review van AFAS Software blijkt dat het programma zeer uitgebreid is. De pakketten zijn geschikt voor elke onderneming. Omdat het programma zeer uitgebreid is, kost het wel enige tijd om het programma te leren kennen. Als je de software eenmaal doorhebt, is het zeer gebruiksvriendelijk. Wel is de software wat prijzig voor zzp’ers en freelancers. AFAS Software krijgt om deze redenen een 8,5.

1
Afas Software logo
Vanaf €59 Maandelijkse kosten
Bezoek website

Veelgestelde vragen

Wat kost de AFAS Software?

De kosten van de software zijn afhankelijk van diverse factoren. Daarom is er niet voor ieder abonnementen een vaste prijs, maar vraag je hier een prijsindicatie voor aan. Hierbij kun je kiezen uit diverse functionaliteiten naar wens. De software wordt op maat gemaakt op basis van de gegevens die je hebt ingevuld.

Wel is er een boekhoudprogramma beschikbaar, AFAS SB+. Voor een vast bedrag van €59,- per maand. Voor dit bedrag krijg je beschikking tot alle functionaliteiten.

Kan ik eenvoudig overstappen naar AFAS?

Ja. Overstappen is geen probleem. Je kunt gemakkelijk gegevens importeren uit je ouder pakket.

Waarom zijn er niet meer standaard pakketten voor een vaste prijs?

Om voor iedereen de juiste bedrijfssoftware aan te kunnen bieden zijn er veel pakketten nodig. Daarom heeft AFAS ervoor gekozen om pakketten op maat te maken. Zo is er voor iedereen een passend pakket.

Beoordeel deze pagina